Erciyes Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesinde farklı ülkelerden gelen öğrenciler için düzenlenen ve ERÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi  (ERREM) Müdürü Öğr. Gör. Mustafa ATAK’ın sunumuyla “Doğru Tercih Doğru Karar Verme” konulu seminer gerçekleştirildi.

Konferansta önce kişinin kendini tanıması, zayıf ve güçlü yanlarını bilmesi gerektiğine dikkat çeken ATAK, “ Kendini bilen Rabbini bilir” hadisini dile getirdi. Öğrencilerin şu anda bir dönüm noktasında bulunduklarını, verecekleri karar ile hayatlarının rotasını belirleyeceklerini, meslek ve iş seçimlerini de belirlemiş olacaklarını ve bu kararın gelecekte ki, mutluluk ya da mutsuzluklarına etki edeceğini vurguladı.

ATAK, tercihleri yaparken öğrencilerin, meseleyi sadece üniversite okumak olarak görmemeleri gerektiğini; kendi hayallerinden asla vazgeçmemeleri gerektiğini vurgulayarak, başkalarının rotasında yol alanların ya robotlaştıklarını ya da isyana yöneldiklerini ifade etti. Öğrencilere Kendi özellikleri ve yeteneklerine dikkat ederek tercihlerini yapmaları gerektiği konusunda bilgi verdi.

Konferansın sonunda ATAK, “en nihayetinde tercihi biz yapıyor gibi gözükse de her şeyin Cenab-ı Hakkın takdirinde olduğunu unutmayın ve doğru karar vermek için Yaratıcı’ya çokça dua edin” dedi.

Seminer sonunda ERREM Merkez Müdürü Öğr. Gör. Mustafa ATAK’a katkılarından dolayı teşekkür edilerek, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından plaket takdim edildi.

Eklenme Tarihi :08 Mart 2017 08:13