Op. Dr. Kemal Tekden ERÜ’de

ERREM tarafından düzenlenen “Psikoloji ve Kariyer Günleri” kapsamında Girişimcilik ve Sinema adlı konferans düzenlendi.

Haber-Fotoğraf: Gülsüm Alpkıray

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nda Psikolojik Danışma ve Rehberlik uygulama ve Araştırma Merkezi(ERREM) tarafından gerçekleştirilen konferansa ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, İetişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Koçer, ERREM Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Atak’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı. Girişimciliğin her insanın hayatında olması gerektiğini vurgulayan Kemal Tekden, girişimciliğin sadece bir iş kurma ya da büyük bir yatırım yapmak olmadığını belirtti. İnsanların farklı alanlarda sarf edeceği ciddi çabaların girişimcilik olacağını ifade eden Tekden, “Hayatı sorgulamak zorundayız. Sorgulanmamış bir hayat yaşanmamış gibidir, cehaletle eş değerdir.”ifadelerini kullandı.
Kişinin önce kendisini keşfetmesi gerektiğini dile getiren Kemal Tekden, bireyin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu, artı ve eksi yönlerini öğrenilmesinin doğru olacağını söyledi. Korkuların üzerine gidilip onların iyileştirilmesi taraftarı olan Tekden, konuşmasına şöyle devam etti: “Başarı güç ve mezun olmak değildir. Başarılı olmada bilgi yetmez, onu sunmak, onu kalbinle aktarabilmek ve bütün kalplere tesir etmek gerekir. Girişimciliğin temeli bunda yatmaktadır. Bunu yapamıyorsanız boşuna uğraşıyorsunuz demektir.” Girişimcilikte para ve makamı önemsenmemesi gerektiğini anlatan Kemal Tekden, akıllı insanın başkalarının tecrübelerinden faydalanan insan olduğunu söyledi. Konferans Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan’ın Dr. Kemal Tekden’e teşekkür ve plaket takdimiyle sonlandı.