YAŞAMA SEVİNCİ, MUTLULUK VE ODAKLANMA KONFERANSI

ERÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi (ERREM) Müdürü Öğr. Gör. Mustafa ATAK Özel Kayseri Bil Kız Koleji'nde “Yaşama Sevinci, Odaklanma konulu konferans verdi. Konferansa okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atak, toplumda karamsar bakış açısının yaygın olduğunu, insanların birçoğunun halinden memnun olmadığını, varolan potansiyeline uygun bir yer ve konumda bulunmadığını dolayısıyla mutsuz ve huzursuz kalabalıkların her geçen gün arttığını belirtti.

Gençlerin mutlu olmak için sürekli geleceğe odaklandıklarını, mutluluğu daima ileride gördüklerini hâlbuki mutluluğun insanla gelen bir yol azığı olduğunu ve her daim mutlu olmanın mümkün olmadığı, asıl mutluluğun elindekilere sahip olma, farkında olma ile gerçekleşebileceğine değinen Atak, anı yaşamanın, varolan zamana odaklanmanın insanı hem geçmiş ve gelecek endişesinden kurtaracağını hem de dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorununa çözüm olabileceğine değindi.

Zorlandığında, sıkıldığında kaçınmak ve çalışmayı bırakmanın başarıya en önemli engel olduğunu, kişinin yorulduğunda başka bir işe sarılmasının hem depresyonu hem de dikkat dağınıklığını yenmede etkili olduğunu vurgulayan Atak, konferansın son bölümünde mutlu olmak, yaşama sevinci kazanmak ve dikkat dağınıklığından kurtulmak için eskimeyen terapi yöntemlerini anlattı.  Konferans Öğr. Gör. Mustafa ATAK’ın kitaplarını imzalamasıyla son buldu.