ERÜ’DE EVLİLİK OKULUNA BÜYÜK İLGİ

ERÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi (ERREM) ve Talas belediyesi işbirliği ile Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenen Evlilik okulu Etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Etkinliğin ilk konuşmacısı ERREM Müdürü Öğr. Gör. Mustafa ATAK oldu. Atak, “insanları en çok mutlu eden şeyin aile olduğunu, çocuk sayısı arttıkça vücudun hastalıklara karşı direncinin artığını ve çocuk sahibi olanların olmayanlara nazaran 10 yıl daha uzun ömürlü olduğunu belirtti. Evlilikte mutluluğun sabır, şükür, eşlerin birlikte tekâmülü ve diğerkâmlık gibi ilkelerle gerçekleşebileceğine değindi.”

Psikiyatrist Dr. Mustafa ULUSOY ise; “evliğin bir ayağının sevgi diğer ayağının merhamet olduğunu belirterek, evlenince severim diye düşünmeyin, evlenirken ne hissediyorsunuz sonra da aynısı olur. Evlilik insana birçok şey katar, hayatını düzenler ancak psikolojik sorunların evlenince düzeleceği düşüncesi yanlıştır” diye konuştu.

İkinci gün konuşan Sema MARAŞLI; “kadının ve erkeğin cinsiyet rollerine uygun yaşam sergilemesi her ikisinin de omuzlarındaki gereksiz yükü kaldırarak tevekkül duyumsamaları sonucunu meydana getirecektir açıklamalarında bulundu. Kadın ve erkeğin birbirinin tamamlayıcısı olduğuna değinen Maraşlı, kadın ve erkeğin fıtri yapısın her halükarda koruması gerekir dedi.”

Evlilik okulunun son konuşmacısı İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ; “evlilikte ilk dönem can cana sekinet dönemi, ikinci dönem yan yana meveddet dönemi, üçüncü dönem sen lazımsın bana merhamet dönemidir” gençlerin özellikle 30 yaşından sonra evlenmeleri zorlaşır açıklamalarında bulundu.”

Seminer plaket ve hediye takdimi ve kitap imza etkinliği ile son buldu.